8 CARA ATASI KETAKUTAN TRAVEL SOLO

8 CARA ATASI KETAKUTAN TRAVEL SOLO

Kepada anda yang baru nak start travel solo atau travel dengan group yang baru anda nak kenali ni, saya faham pasti kerisauan dan ketakutan anda tu membelenggu dalam kepala. Travel solo can be really dreadful for beginner. Ya la mana taknya. Jauh dari orang-orang tersayang tiada orang boleh bergantung harap, awak hanya ada diri sendiri untuk jaga keperluan, keselamatan, makan minum sepanjang perjalanan. Constantly pastikan keselamatan dan kelancaran perjalanan anda, plus pergi negara yang kita tak tahu selok belok dia macam mana, memang boleh buat anda anxious! Bunyi macam membebankan kan? Jom, saya kupaskan beberapa contoh kerisauan dan cara anda nak …

CARA MENARIK MENABUNG UNTUK TRAVEL

CARA MENARIK MENABUNG UNTUK TRAVEL

Salam & Hello Pembaca! Ramai betul tinggalkan e-mail masing-masing di Instastory IG Travel Treasure bila bangkit topik pasal tips simpan duit travel ni. Terkedu Madie. Ketara disitu kesungguhan followers Travel Treasure nak mencari ilmu menabung ni. Moga tuhan dekatkan rezeki kita semua atas usaha pertama kita lakukan iaitu MENCARI ILMU 😊. Madie akan kongsikan beberapa cara menarik yang diamalkan oleh beberapa insan bernama kesungguhan. Terserah anda nak follow kekdah yang mana. Ikut kemampuan dan kekangan masing-masing. Apa-apa pun, kena buat tanpa dalih. Sebab apa? sebab tuhan dah janji. Siapa usaha dia da…? dapat! 1) Asyifa Ajis Doktor Kipas Insan kesungguhan …